Американський страус Нанду: опис, розведення

Зміст

  • Характеристики виду
  • Особливості

Американський страус — це нелетающий вид птиці. Місцевістю проживання страусів стала Південна Америка, а схожі з ними птахи мешкають в Африці. Ця візуальна тотожність створює відчуття їх спорідненості, яке досі не доведено.

Американський страус Нанду: опис, розведення

Нанду — страус з Південної Америки

Характеристики виду

Страус нанду мешкає в субтропічній кліматичній зоні. Згідно пам’яток історії та відомим джерелам, американські страуси відомі з шістнадцятого століття. Ці птахи у великій кількості жили в індіанців.

До відмінностей страусів африканських і страуса нанду відносяться:

  • Довжина тулуба. Нанду поступаються африканського страуса в два рази. Зростання нанду досягає всього лише півтора метра у висоту.
  • Нанду покритий пір’ям, а шия страуса позбавлене пір’яного покриву.
  • На кожній лапі нанду має по три пальці, а африканський володіє всього двома.
  • Бігають вони повільніше своїх африканських побратимів.

Нанду не вміють літати. При бігу вони використовують крильця як засіб збереження рівноваги, і спосіб захисту (завдяки гострому когтю на них). Вони здатні розганятися до шістдесяти кілометрів на годину. Природою ним закладено вміння добре плавати, і перетинати водні простори з сильною течією.

Відмінністю від інших птахів став їх клич. Звук страуса вельми схожий з голосом котячих. Голос птиці використовують в період розмноження. Назва походить від характерного звуку, який співзвучний з їх ім’ям. Також птиці використовують шипіння для залякування супротивника, або оповіщення своїх побратимів про можливу загрозу.

Американський страус Нанду: опис, розведення

Страуси нанду швидко бігають і вміють плавати

Місцем проживання стали савани або гірські місцевості. Все залежить від підвиду.

Також вони поширені в землях Німеччини. Кількість їх там не перевищує сто голів, вони утворились там штучно і легко адаптувалися до тутешніх умов.

Життєдіяльність нанду виконується переважно вдень. В умовах надміру спекотного клімату птахи переносять свою активність на вечірній час доби.

Зграї птахів включають по тридцять особин і менше. Цей вид надзвичайно цінує свій особистий простір, не терпить від своїх родичів інший зграї близького знаходження. В одній зграї переважно один самець, або два. Це безпосередньо пов’язано з чисельністю зграї. Одна чоловіча особина здатна запліднити сім самок. Головною особливістю є те, що самці самостійно висиджує яйця і вигулює молодих страусів. У кладці може бути до сорока яєць, які высиживаются до двомісячного терміну.

Читайте також:
Бджільництво за кашковскому

Птахи живуть в одній зграї з іншими видами тварин, що таким чином вони захищають себе та сусідів від нападу хижаків.

Американський страус Нанду: опис, розведення

Турботу про потомство бере на себе самець нанду

Особливості

Раціон харчування виду включає як рослинні і зернові корми, так і комах і дрібних повзучих. Потребу у воді страуси компенсують кормом. Їх природною особливістю є вміння досить довго існувати без води.

Немає точних відомостей про схильності нанду до якого — небудь виду птахів. Їх відносять до страусів, але ця схильність викликає сумніви у інших вивчають їх фахівців.

Відомі точні відомості про те, що нанду відбулися сотні років тому. І ймовірно, що страуси є прабатьками для всіх наявних птахів.

Відомий факт, що американський страус вживався індіанцями в їжу. Також страус нанду затребуваний завдяки своїм пір’ям і шкірі.

Американський страус Нанду: опис, розведення

Молодий нанду

Птахи сьогодні одомашнені, і має місце загроза вимирання виду. Так як птаха часто вбивають фермери, угіддя яких страждають від дій нанду. Надмірна полювання на вигляд створює загрозу для популяції.

Відмінні риси виду і їх таємнича історія робить вигляд цікавим, як для любителів, так і для тих, хто вивчає вид вчених.

Домашнє утримання не вимагає надмірних витрат, птиці невибагливі у догляді і вирощуванні.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Корисні поради та відповіді на питання